פסק-דין בתיק ת"ק 33367-07-11

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
33367-07-11
25.4.2012
בפני :
פאול שטרק

- נגד -
:
שלמה אמסלם
:
1. בנימין פחלייב
2. מיכאלוב קוטון
3. חברת ביטוח אליהו

פסק-דין

1.         בפני ביהמ"ש תביעה כתוצאה מתאונה אשר אשר אירעה ברחוב תלמודי.

2.         התובע נסע ברח' תלמודי כאשר הנתבע יצא מסמטה ופגע ברכבו של התובע.

3.         מהראיות בתיק כדוגמאת נ/1, תשריט מטעם עירית ירושלים, שרחוב תלמודי הינו חד סטרי. משמע הדבר שהתובע אשר פנה מרחוב עזרא נכנס לרחוב תלמודי בניגוד לתמרור.

4.         מהתמונות שצורפו לתיק עולה כי אין בפינת רחוב עזרא ורחוב תלמודי תמרורי "אין כניסה" וזאת בניגוד לתשריט נ/1 אשר לפיו אמור להיות תמרור "אין כניסה" בפינה.

5.         הנתבע בעדותו מסר כי יצא מחניה והתקדם כאשר אירעה התאונה. רכב התובע הגיע מכוון לא צפוי לטענת נציג הנתבעת מס' 3, חברת הביטוח.

6.         לטענת התובע, פעל הוא לפי הנתונים בשטח.

7.         בסיום הדיון התברר כי משטרת ישראל הוזמנה למקום נגבתה עדות.  בהתאם להחלטה בסיום הדיון, הוזמנו מסמכים המשטרה אשר הוגשו לתיק ביהמ"ש ביום 19.4.12.

ממסמכי המשטרה עולה כי נגבתה עדות התובע והנוסעת אשר היתה עימו אולם, אין אזכור לרישום דו"ח התנועה כנגד התובע.

8.         השאלה הנשאלת הינה - האם המצב בשטח מעביר אחריות התאונה מכתפי הנתבע אשר נכנס לצומת לכתפי התובע אשר נסע בניגוד לכוון התנועה. לא הוכח שהתובע ידע שהוא נוסע בניגוד לתנועה ברחוב חד סטרי.

9.         בפס"ד ע"א 553/73 אליהו נ' חנחן פ"ד כט(2) 341 כל נהג ברכב אמור לנקוט בזהירות בכניסה לצומת אפילו אם הוא נהנה מאור ירוק. לכן, במקרה דנן, יש להתייחס לנסיבות העניין ללא זיקה לשאלה האם מדובר ברחוב חד סטרי. על הנתבע היה לנקוט באמצעי זהירות בכניסה לצומת.

10.       סימני הנזק ברכב התובע מצביעים על כך שהתובע חלף על פני רכבו של הנתבע עד למצב שבעת ההנתנשות התובע היה לפני הנתבע בטרם כניסת הנתבע לצומת.  לכן היתה לנתבע הזדמנות להימנע מהתאונה.

11.       לאור האמור, ניתן לקבוע במידה הנדרשת בהליך אזרחי כי האחריות לתאונה מונחת לפתחו של הנתבע.

12.       על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם סך של 1,160 ש"ח בתוספת 800 ש"ח חוו"ד שמאי ובסך הכל 1,960 ש"ח. על הנתבע להוסיף 750 ש"ח הוצאות, סך של 2,610 ש"ח.

התשלום יבוצע עד יום 20.5.12. בהעדר תשלום במועד, ישא הסכום בהפרשי הצמדה וריבית עד לתשלום בפועל.

ניתן היום,  ג' אייר תשע"ב, 25 אפריל 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>